Zeleninu nakrájíme na nudličky a dáme dusit na tuk sebraný z vývaru nebo máslo pod dobře přiléhající pokličkou. Po změknutí zeleniny přilijeme vývar a povaříme. Hotovou polévku sypeme na jemno nakrájenou pažitkou.
Polévka Juliene z Francie
Hodnocení:| 17. března, 2013 | Autor: angelo
Kyselá houbová polévka
V hrnci necháme rozpustit máslo. Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme houby a podlijeme trochou vody a společně podusíme. Stále podléváme vodou. Po chvíli přidáme sůl, bobkový list, mletou sladkou papriku a společně vše dusíme, až … Continue reading
Hodnocení:| 10. března, 2013 | Autor: angelo
Fazolová polévka
Fazole dáme namočit přes noc, potom je uvaříme do poloměkka, bez sole. Petržel, mrkev a celer nakrájíme na kostičky a přidáme k fazolím, společně s celými stroužky česneku. Když je zelenina napůl měkká, přidáme přebranou … Continue reading
Hodnocení:| 9. března, 2013 | Autor: angelo
Badyánová polévka z Vietnamu
Maso uvařte ve větším množství osolené vody se zázvorem a ostatním kořením, asi hodinu až hodinu a půl nebo až bude zcela měkké. Vývar pak přeceďte a maso dejte stranou. Až vychladne, pokrájejte ho na … Continue reading
Hodnocení:| 11. února, 2013 | Autor: angelo