Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Připravené plátky dáme vařit do osolené a opepřené vody ,asi na 45 minut. Poradna Pekáč vymažeme utřeným česnekem. Oloupané brambory pokrájíme na plátky a vykládáme ve vrstvách do pekáče. … Continue reading
Vepřové po pekařsku z Bretaně
Hodnocení:| 23. března, 2013 | Autor: angelo
Vepřové plátky na houbách z Číny
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a poprášíme škrobovou moučkou. Houby podusíme na oleji. Na pánvi opečeme maso, přidáme sójovou omáčku a prohřejeme. Nakonec přidáme houby a zamícháme. Podáváme s dušenou rýží.
Hodnocení:| 23. března, 2013 | Autor: angelo
Kapr po ďábelsku
Kapra naporcujeme a zbavíme kůže. Porce osolíme, poprášíme moukou a potřeme směsí z hořčice, 6 lžic oleje pepře a citronové šťávy. Porce obalíme lehce ve strouhance a na oleji opečeme a poté dusíme do změknutí … Continue reading
Hodnocení:| 23. března, 2013 | Autor: angelo
Kachna smažená v těstíčku z Číny
Očištěnou kachnu vložíme do studené vody a přivedeme prudce k varu. Odebereme pěnu, a přidáme sójovou omáčku, víno, koření a cibuli nakrájenou na plátky. Na mírném ohni vaříme 2 hodiny.Po uvaření kachnu vykostíme. Těstíčko: ze … Continue reading
Hodnocení:| 23. března, 2013 | Autor: angelo
Kapr na bramborech z Rumunska
Očištěného kapra osolíme navrchu i zevnitř a necháme 1/4 hodiny uležet. Vymastíme pekáč a kapra položíme hřbetem vzhůru. Brambory pokrájíme na kostičky a těmi obložíme kapra. Na brambory pokrájíme cibule na kolečka, přidáme česnek, koření … Continue reading
Hodnocení:| 21. března, 2013 | Autor: angelo
Námořnický biftek ze Švédska
Hovězí plátky naklepeme, nařízneme na okrajích, osolíme a opepříme. Na horkém tuku osmažíme hovězí plátky do hněda a vyjmeme. Cibuli pokrájíme na hrubší kousky a osmažíme na tuku. Pekáček vymažeme sádlem a na dno položíme … Continue reading
Hodnocení:| 19. března, 2013 | Autor: angelo
Pikantní hovězí z Holandska
Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme vyškvařit do tuku. Hovězí plátky naklepeme, nařízneme na okrajích, posolíme, opepříme a opečeme na tuku ze slaniny do hněda. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a dusíme, až cibule zesklovatí. … Continue reading
Hodnocení:| 19. března, 2013 | Autor: angelo
Rybí file po aténsku
Rybí filé nakrájíme na nudličky, pokapeme troškou citronové šťávy, jednou lžičkou worcesterové omáčky, promícháme a necháme 1/2 h uležet. Připravíme těstíčko ze 2 vajec, 2 lžic kečupu a špetky sladké mleté papriky. Rybí filé osolíme, … Continue reading
Hodnocení:| 16. března, 2013 | Autor: angelo
Kachna pečená
Tento recept pochází z Rumunska. Připravíme si vývar z drůbků. Kachnu naporcujeme, osolíme, a na rozpáleném oleji zprudka opečeme. Opékáme do měkka a občas podléváme připraveným vývarem z drůbků. Omáčka: cibuli nakrájíme, a na oleji … Continue reading
Hodnocení:| 10. března, 2013 | Autor: angelo